Na području Poreča i Bala zabilježena su dva naleta na divljač te policija poziva vozače da obrate pozornost na iznenadnu pojavu divljači na cestama.

U utorak, 18. veljače oko 23 sata, na županijskoj cesti 5041 u mjestu Labinci, 52-godišnjak je upravljao automobilom Fiat, pulske registarske oznake, kada su mu na kolnik istrčali srna i srnjak. Vozač je prednjim dijelom automobila udario u divljač, koja je uginula na mjestu nesreće te ju je preuzeo nadležni lovočuvar.

Drugi nalet na divljač dogodio se u srijedu, 19. veljače oko 19 sati, na županijskoj cesti  5096 u mjestu Bale, kada je 39-godišnjakinja upravljala automobilom Mazda, pulske registarske oznake. Ženi je u jednom trenutku pred vozilo istrčala divlja svinja, koja se kretala u krdu te je nakon sudara s vozilom, pobjegla u visoko raslinje.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

(iPress)