Druga večer Jazz Wavesa donosi prvorazredno izdanje straight ahead jazza na koncertu Jaka Kopač Quinteta kojem će se za ovu prigodu pridružiti legendarni trubač Jim Rotondi. Rotondijeva truba je ono što čujete kad zatvorite oči i pomislite na jazz.

Petak, 30.05., prilika je da u jedinstvenom ambijentu pod vedrim nebom doživite ovaj glazbeni pravac u njegovom izvornom obliku.

Ansambl sastavljen od vrhunskih glazbenika koji su svoj zanat izbrusili nebrojenim nastupima na pozornicama diljem svijeta za ovu prigodu dolazi u sastavu Jaka Kopač (alt saksofon), Jim Rotondi (truba), Joshua Ginsburg (kontrabas), Renato Chicco (klavir) i Vladimir Kostadinović (bubnjevi). Zanimljiv, internacionalan kolektiv glazbenih majstora za vas će izvesti spoj Rotondijevih originalnih skladbi i klasičnih jazz standarda.

Jaka Kopač kao jedan od vodećih jazz alt saksofonista mlađe generacije ističe se modernim glazbenim izričajem koji nadopunjuje toplim zvukom i urbanom energijom.

Nakon studija jazz saksofona na prestižnoj akademiji u Grazu, Kopač brzo postaje aktivan na jazz sceni a njegovi mnogobrojni nastupi privlače pažnju publike i kritičara, što mu je donijelo brojna priznanja i prilike za suradnju s mnogim poznatim glazbenicima.
Jim Rotondi jedan je od najprepoznatljivijih trubača u svijetu jazza više od 30 godina na međunarodnoj sceni. Odrastao u glazbenoj obitelji, gdje prve note svira na klaviru ali već od 12. godine pokazuje izvanredan talent za trubu.

Njegova glazbena karijera obuhvaća suradnju s mnogim legendama glazbene scene poput Raya Charlesa, Lionela Hamptona, Jona Hendricksa, Loua Donaldsona, Woodyja Shawa i Freddieja Hubbarda. Rotondi nije prisutan na sceni jazza samo kao izvođač, već i kao mentor i učitelj mladim glazbenicima, dijeleći svoje bogato iskustvo i znanje.

Joshua Ginsburg je američki jazz basist i skladatelj. Surađivao je s mnogim poznatim imenima jazz glazbe a poznat po svojoj ritmičkoj preciznosti, snažnom zvuku i sposobnosti podržavanja solističkih nastupa.

Renato Chicco je pijanist i orguljaš koji je svoj izričaj izgradio na Akademiji u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Kroz svoju bogatu karijeru, Renato je nastupao s mnogim legendama jazza. Svoju karijeru nastavlja kao profesor jazz improvizacije na Sveučilištu za glazbu u Grazu te nastupa diljem svijeta, ostavljajući neizbrisiv trag svojim izvedbama i interpretacijama.

Vladimir Kostadinović, bubnjar i jedan od najtraženijih glazbenika na europskoj jazz sceni. Njegova vještina sviranja i strast prema glazbi donijeli su mu priznanja diljem svijeta. Vladimir je surađivao s mnogim velikim imenima jazza poput Bennyja Golsona, Georgea Garzonea, Antonio Faraoa i Gregoryja Portera.

Preporuka za sve one koji još nisu sigurni da li je jazz njihov „cup of tea“ ili ne da si daju priliku i dožive ovaj koncert pa tek onda donesu konačni sud.
Ulaznice potražite u sustavu Entrio ili na https://bit.ly/JakaKopacQuintet_JIMROTONDI (iPress)