U Hrvatskoj je u ponedjeljak ujutro ponegdje moguća magla, tijekom dana će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim i duljim na istoku i jugu, a mjestimice je moguća kiša, osobito na zapadu te unutrašnjosti Dalmacije, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne su lokalno mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a najviša temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

DHMZ je za danas izdao žuti meteoalarm za velik dio zemlje. Žuto upozorenje je na snazi za zapadnu obalu Istre zbog jakog vjetra, dok je zbog grmljavinskog nevremena žuto upozorenje na snazi za zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju.

I u utorak će biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana češća sunčana razdoblja, osobito na istoku.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, podno Velebita u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 °C. (iPress)