U Pazinu 1 stupanj, Pula, Poreč i Umag mjere 3, zbog olujnog vjetra zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice mogu samo osobna vozila a na dijelu cesta zbog snijega proglašeni su zimski uvjeti. Kolnici su mokri i skliski u unutrašnjosti zemlje. Mogući su odroni.

To bi ukratko bilo ranojutarnje izvješće o vremenu i stanju na prometnicama koje kao da nas je vratilo nekoliko mjeseci unatrag. Danima prije izvješćivalo se o toplinskom valu i temperaturama od 30 stupnjeva. 

 DHMZ prognozira danas promjenjivo oblačno, na Jadranu sa sunčanim razdobljima. Ujutro na istoku i jugu još kiša, a poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu kiše, u Gorskoj Hrvatskoj i snijega. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura od 8 do 13, na obali i otocima između 14 i 18 °C.

I u četvrtak će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a od sredine dana mjestimice su mogući lokalni pljuskovi, u gorju malo snijega, na Jadranu i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne na jugu zapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 11 °C. Najviša dnevna od 11 do 17 °C, u gorju malo niža. (iPress)