Točno tjedan dana prije izbora zaključen je veliki predizborni HRejting po izbornim jedinicama. Rezultati posljednje ankete uoči izbora objavljeni su u večerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a za 1. i 2. izbornu jedinicu. Prethodnih su dana objavljeni rezultati za 6. i 7. izbornu jedinicu, za 9. i 10. izbornu jedinicu, 3. i 4. izbornu jedinicu i 5. i 8. izbornu jedinicu.

Ukupni broj mandata nakon ankete u 10 izbornih jedinica

Anketom je popunjeno svih 140 mjesta iz svih 10 hrvatskih izbornih jedinica, bez 11. u kojoj glasuje dijaspora i 12. u kojoj se bira osam manjinskih zastupnika - konačna bi računica bila:

HDZ 60 mandata, što je 6 mandata manje nego prije četiri godine kada su imali najbolji izborni rezultat od 1995. godine.

SDP-ova koalicija "Rijeke pravde" dobiva 44 mjesta, tri zastupnika više od Bernardićeve Restart koalicije 2020. godine.

Penavin Domovinski pokret osvojio bi 14 zastupnika, dva manje od Škorina Domovinskog pokreta na prošlim izborima.

Most je za jedan mandat u plusu i sad je na devet zastupnika.

Možemo! u odnosu na 2020., ima dva zastupnika više, njih devet.

IDS ima jedan manje, odnosno dva.

Još dva mandata koja su preostala pripadaju Fokusu i međimurskom županu Matiji Posavcu.

To bi bio sastav novog, 11. saziva Hrvatskog sabora, ali anketni. Onaj stvarni odredit će točno 3.773.283 hrvatska državljanina s pravom glasa na izborima sljedeću srijedu.

Jedini točan i konačan odgovor tko ulazi u Hrvatski sabor dat će Državno izborno povjerenstvo kad se za tjedan dana zatvore biračka mjesta, otvore biračke kutije i prebroje glasovi. Opširnije rezultate po izbornim jedinicama pogledajte na HRT-u