Baby Lasagna pobijedio je u nedjelju navečer na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije Dora pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" i predstavljat će Hrvatsku u svibnju na Eurosongu u švedskom Malmöu.

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. prema glasovima publike, a pjesma "Rim Tim Tagi Dim" osvojila je ukupno 321 bod, od čega čak 247 od glasova publike.

- Hvala svima što ste glasali - rekao je Baby Lasagna na pozornici, kojega je proglašenje pobjednika vidno šokiralo, pa je i sam priznao da je i dalje zbunjen.

Na pitanje je li očekivao toliko bodova od žirija i gledatelja, rekao je da je uvijek išao sa stavom 'gotovo je tek kad je gotovo'.

- Nisam razmišljao o pobjedi, samo da damo sve od sebe, da mogu zaspati znajući da sam dao sve od sebe - rekao je.

Prisjetimo se, Baby Lasagna na Doru je došao kao zamjena za Zsa Zsu, koja je odustala u zadnji čas.

Autor i izvođač pjesme, pravoga imena Marko Purišić iz Umaga, nastupio je uz dvoje plesača odjeven u kostim na kojemu se ističu veliki napuhani rukavi, dok je scenografijom dominirala vatra.

Marko Purišić je pjevač, gitarist, autor i glazbeni producent. Pjesmu Rim Tim Tagi Dim sam je napisao i smiksao a na konferenciji za novinare nakon pobjede bio je vidno emotivan, na spomen obitelji i djevojke pustio je i suzu. 

Marko Purišić je od 2011. do 2016. i od 2018. do 2022. bio gitarist u hrvatskom rock bendu Manntra. Još dok je bio član benda, Manntra je sudjelovala na Dori 2019., s pjesmom In the Shadows i završili su na četvrtom mjestu.

Bend je napustio 2022. godine, te započeo svoju solo karijeru. Svoj debitantski singl IG Boi objavio je prošle godine pod pseudonimom Baby Lasagna. Nakon toga je objavio singl Don't Hate Yourself, But Don't Love Yourself Too Much.

Wikipedia kaže da je 2022. godine odigrao značajnu ulogu u koautorstvu nekoliko pjesama za 12. studijski album Ravenblack njemačke rock skupine Mono Inc. Album je dostigao prvu poziciju na njemačkoj listi najprodavanijih albuma i time postao njihov najveći uspjeh do sada.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Dora, prvi je put umjesto u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji održan u studiju Anton Marti, u zgradi Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju, gdje se u finalnoj večeri predstavilo 16 izvođača.

Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, pobjedniku su uručili Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle, članovi grupe Let 3 koja je pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju.

O najboljima u polufinalnim večerima odlučivali su isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), a u finalu podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova i glasovi gledatelja.

Uz četiri hrvatska žirija iz HRT-ovih centara: Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, ove su godine o pobjedniku odlučivala i četiri međunarodna žirija iz država sudionica Eurovizije - Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda.

Svaki ocjenjivački sud imao je tri člana, a činili su ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari i producenti.

Drugo mjesto zauzeo je Vinko s pjesmom "Lying Eyes" koja je osvojila ukupno 82 boda, dok je na trećem mjestu pjesma "Babaroga" grupe Let 3 sa 79 bodova. (Hina/iPress)