Državljanku Hrvatske koja se jučer zaglavila na stijenama planine Velež spasili su noćas, oko 4.30, pripadnici GSS Mostar i ona je prevezena u mostarsku bolnicu.

"Mi silazimo, ona je prebačena u bolnicu i nemamo daljnje informacije", rekli su nam rano jutros iz mostarske Gorske službe spašavanja, javlja Klix.ba.

„Pripadnici Gorske službe spašavanja uspjeli su ženu oko 01.20 sati spustiti u podnožje litice, a akcija spašavanja je okončana u 04.30 sati“, rekli su za Hinu pripadnici Gorske službe spašavanja u Mostaru.

Po njihovim riječima, ozlijeđenu ženu helikopter Europskih mirovnih snaga (EUFOR) transportirao je u bolnicu dr. Safet Mujić u Mostaru, gdje je hospitalizirana.

Prema istome izvoru ona je bila u skupini od 12 planinara koji su se kretali iznimno opasnom trasom planine Velež, no nisu posve jasne okolnosti kako je zapela na 400 metara visokoj litici.

Hrvatica se zaglavila na polovini vertikalne litice koja je visoka oko 400 metara, nakon što se poskliznula prilikom planinarenja s grupom Zagrepčana. Pala je u provaliju te ostala visjeti na stijeni.

Prema prvim informacijama, žena je zadobila teže tjelesne povrede.

Ranije u nedjelju je Helikopterski servis RS-a pokušavao doći do povrijeđene planinarke, ali ni nakon 20-ak preleta, nisu joj se uspjeli približiti.

Zbog toga je 80-ak spasilaca iz GSS-a Mostar i Sarajevo te Civilne zaštite HNK nastavilo akciju spašavanja pješke. Oni su uspjeli stići do nje te je spustiti na sigurno tlo. (iPress)