Danas će u sjevernim kopnenim predjelima biti promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše ili susnježice, češće na istoku zemlje. Drugdje barem djelomice sunčano, a uz više oblaka kiša ili pljusak s grmljavinom mogući su na jugu, ponajprije na otvorenom moru i otocima. Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, popodne sjeverozapadni, u Podravini i Podunavlju na udare i jak. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 14 °C.

U petak će na Jadranu i predjelima uz njega biti djelomice sunčano. Sjeverni kopneni krajevi bit će oblačniji, a malo kiše može povremeno pasti uglavnom u Slavoniji i Baranji. Slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, navečer će okretati na sjeverozapadni i na istoku jačati. Najniža temperatura zraka od -5 do 0 °C, u istočnoj Hrvatskoj i malo viša, na moru od 3 do 8. Najviša dnevna uglavnom od 7 do 12, na obali i otocima između 12 i 15 °C.

Subota donosi jačanje bure i sjeverca na moru, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost lokalno za malo kiše ili susnježice.

I u nedjelju slično vrijeme ali uz nižu temperaturu i moguću kišu na sjevernom Jadranu, osobito poslijepodne i navečer.

Iskoristite ovih nekoliko toplijih dana jer se već idućeg tjedna vraćaju minusi i u Istri, biti će vjetrovitije i znatno hladnije, a moguća je i nova kiša i snijeg. (iPress)