Danas će biti djelomice sunčano, tijekom dana uz postupni porast naoblake sa zapada, ujutro na kopnu lokalno magla, a popodne i krajem dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru očekuje se kiša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu

Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, povremeno s jakim udarima, osobito u gorju, u Slavoniji južni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo, najprije na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura od 19 do 24 Celzijeva stupnja, u gorskim predjelima malo niža. Ukoliko planirate do mora svakako se zaputite tijekom jutra jer od poslijepodne će biti sve oblačnije uz jači vjetar. 

U noći i tijekom sutrašnjeg dana meteoalarm u Istri upozorava na olujno jugo s udarima do 65 km/h. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz mjestimice izraženije pljuskove. 

Nedjelja će biti kišna. Promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, a duž obale i s pljuskovima praćenim grmljavinom, lokalno i jače izraženim. Češća i obilnija oborina očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru dok će je najmanje biti u sjevernim kopnenim predjelima, a na istoku zemlje ponegdje može izostati.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u gorju ponegdje i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 9 do 14, na moru od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 19, na istoku i na Jadranu od 20 do 24 °C, prognozira DHMZ. (iPress/foto: Morena Bravar)