Na području Istarske županije potvrđeno je četrnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom dok su u pulskoj bolnici hospitalizirane 24 osobe, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 257 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno četrnaest novozaraženih osoba", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

U međuvremenu od jučer oporavilo se sedam osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 386 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 osobe, dvije više nego jučer. Trenutno je u Istri 74 osobe pozitivne na covid-19. 

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac apelirao je na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima jer u protekla 24 sata ima sve veći broj novozaraženih učenika.

"Isti apel odnosi se i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor.  Stoga pozivam roditelje da ne puštaju djecu sa simptomima u školu i time ostvaruju kontakt s ostalima", poručio je Kozlevac.  (iPress)