U Istri u ponedjeljak nema novozaraženih od 115 uzoraka briseva na covid-19 koliko ih je ispitano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, a u pulskoj bolnici umrle su četiri osobe s koronavirusom i pridruženim kroničnim bolestima

U međuvremenu od jučer oporavilo se osam osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1580 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 62 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. U pulskoj bolnici umrle su četiri covid-pozitivne osobe- 1930., 1933., 1936. i 1969. godište s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestili su u ponedjeljak iz istarskog Stožera civilne zaštite. 

U Istri je do 16. svibnja cijepljeno 56.986 osoba, što čini 27,2 posto ukupnog stanovništva, odnosno 32,8 posto odraslog stanovništva.      

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac ponovio je da se razmišlja o relaksaciji mjera.

"Stanje na području Istre već je više od mjesec i pol stabilno s tendencijom pada broja novozaraženih i hospitaliziranih. To nam stanje dopušta da počnemo promišljati o relaksaciji mjera", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako se brojka hospitaliziranih u pulskoj bolnici smanjila, ali je još uvijek relativno visoka i zahtjeva velike napore zdravstvenog sustava.

"Poboljšanje stanja u bolnici osjetit će se tek dva, tri tjedna nakon pada brojki u populaciji. Mogu reći da trenutno stanje omogućava svima koji moraju biti hospitalizirani da imaju mjesto u bolnici te da nitko ne čeka", poručio je Kozlevac. 

(iPress)