Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 450 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 5 novozaraženih osoba.

Kod 2 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Zagreb (1), Ukrajina (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba.

Izliječeno je 5 osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1570 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 64 osobe, a od toga se 7 osoba nalazi u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1927. i 1939. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Kozlevac: Epidemiološko stanje dopušta nam da počnemo promišljati o relaksaciji mjera

"Stanje na području Istre već je mjesec i pol stabilno s tendencijom pada broja novozaraženih i hospitaliziranih. To nam stanje dopušta da počnemo promišljati o relaksaciji mjera. Hrvatska je još u crvenom, ali je Istra u narančastom, premda smo prema našim brojkama već u zelenom, no dobro. Još uvijek nismo u potpunosti zadovoljni, ali je situacija stabilna i gledamo s optimizmom dane koji dolaze" - izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

S obzirom na to da u ponedjeljak kreću u školu učenici viših razreda, odnosno od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Istri, Kozlevac je uputio apel svim roditeljima da se pridržavaju mjera i da nikako ne šalju u školu djecu koja imaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na koronavirus.

"To govorim jer smo nedavno imali nekoliko loših iskustava, i to baš s djecom osnovnoškolske dobi" - poručio je Kozlevac.

(iPress)