Jedan pacijent i četvero djelatnika, medicinskih sestara i tehničara, na odjelu neurologije pulske Opće bolnice zaraženi su koronavirusom, a 14 medicinskih sestara završilo je u desetodnevnoj samoizolaciji, potvrdila je u petak novinarima ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

"Premda su i ovi, kao i svi drugi pacijenti koji ulaze na liječenje u bolnicu, bili PCR testirani i pokazali su se negativnima, kasnije su razvili simptome, a novi bris je ipak pokazao da su pozitivni na covid. Već nakon prvog slučaja prošlog tjedna, taj smo odjel počeli malo češće testirati, i pacijente i djelatnike. Sad nam je pozitivan još jedan pacijent i četvero djelatnika, a zbog toga je neurologija praktički morala biti ispražnjena od svih djelatnika", istaknula je ravnateljica Hrstić.

Rekla je da su zaraženi pacijenti premješteni na odjel infektologije.

Zbog pojave koronavirusa na odjelu neurologije, od ponedjeljka su zabranjeni posjeti u pulskoj Općoj bolnici.

"Neurologija je drugi odjel Opće bolnice u Puli na kojem se pojavio covid u zadnja tri tjedna. Tri su moguća izvora ove situacije - posjeti bolesnicima, mladi na praksi ili pratnje na porodu", rekla je ravnateljica Hrstić, ističući da je zato uvijek jedna od prvih mjera zatvoriti sustav za potencijalne vanjske prenositelje bolesti.

"Zbog objektivnih okolnosti, moguće je da je u ovom slučaju zaraza doista i došla putem posjeta, te su one i dalje zabranjene, a pratnje na porodu odvijaju se i dalje pod strogim mjerama zaštite", rekla ravnateljica Hrstić. (H)

 

(Hina)