U posljednja 24 sata na području Istarske županije dvije su se osobe zarazile koronavirusom i umrlo je dvoje ljudi, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, a neslužbeno se doznaje da je Istra po incidenciji novozaraženih ušla u zelenu zonu.

Ispitano je 228 uzoraka briseva na covid-19, kod jedne novozaražene osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a druga je u epidemiološkoj obradi, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite. 

Od jučer oporavile su se tri osobe, trenutno je u Istri 41 slučaj aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, a pod mjerama samoizolacije 933 osobe.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 26 osoba, a u posljednja 24 u toj su bolnici umrle dvije covid-19 pozitivne osobe, u dobi od 73 i 86 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

Neslužbeno se doznaje, da je Istra po incidenciji novozaraženih ušla u zelenu zonu, no o svim pokazateljima i općenito o trenutnom epidemiološkom stanju u Istri na sutrašnjoj će skupštini Istarske županije govoriti načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Aleksandar Stojanović. 

(iPress)