U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Povremeno slaba kiša ili rosulja, češća prema večeri i u noći kada će uz zahladnjenje ponajprije u gorju biti i susnježice i snijega, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U Dalmaciji prijepodne pretežno sunčano, zatim naoblačenje te do kraja dana ponegdje kiša. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će do večeri biti umjereno i jako, a u noći će na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju prijepodne u većini krajeva oblačno, a mjestimičnih oborina bit će ponajprije u Posavini, gorju te u Dalmaciji. Zbog niskih temperatura te mješovitih oborina ujutro u dijelu unutrašnjosti uvjeti za poledicu, posebice u gorju. Od sredine dana djelomično razvedravanje.

Zapuhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak, a duž obale posvuda umjerena i jaka, mjestimice na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 8 i 12 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 2 do 6, a duž obale i na otocima između 10 i 14 °C. (iPress)