Tijekom dana potvrđeno je da je koronavirusom zaražena jedna učenica osnovne škole Kaštanjer u Puli, a samoizolacija je naložena za 24 učenika i 10 nastavnika.  

Za učenike viših razreda organizirana je online nastava dok će učenici nižih razreda imati nastavu u školi kao i do sada. 

Ravnateljica Nada Crnković je izvijestila kako će, prema preporukama epidemiologa HZZJZ-a nastava će se za učenike od 5. do 8. razreda odvijati online putem platforme Teams od danas, utorka 27.10. pa do 9.11.

- Radi se prema rasporedu jutarnje smjene. Uključite se u platformu Teams jer će vam se ovim putem obratiti razrednici i informirati vas o daljnjem tijeku odvijanja nastave. Podsjećamo da se nastava online neće odvijati 2. i 3. studenog jer su jesenski praznici.

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se odvija normalno. Hvala vam na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju. Čuvajte sebe i druge, poručila je ravnateljica.

I srednjoškolci u Pazinu na online nastavi

Zbog koronavirusa veći je broj učenika i nastavnika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u samoizolaciji.

- Tijekom prošlog tjedna, a i u tjednu koji dolazi, veći je broj učenika i nastavnika naše škole u izolaciji te nismo u mogućnosti imati nastavu u učionicama pa, u cilju sprječavanja daljnjeg širenja Covid-19 u našoj školi i prema preporuci nadležnih službi vezano uz trenutačnu epidemiološku situaciju, od ponedjeljka, 26. listopada 2020. cijela naša škola prelazi na on-line nastavu, odnosno nastavu na daljinu ( C model nastave ) u trajanju od minimalno dva tjedna, koristeći platformu Teams.

Nastava će se održavati prema postojećem rasporedu i postojećim smjenama u stvarnom vremenu i to od ponedjeljka (26.10.) smjena B (2. i 4. razredi ujutro), a sljedeći tjedan od srijede (4.11.) smjena A (1. i 3. razredi ujutro). Ponedjeljak i utorak (2. i 3. 11.) su jesenski praznici za učenike i nema nastave. Učenici koji idu na praksu izvan škole, praksu obavljaju redovito (uz epidemiološke mjere koje su na snazi) osim u slučajevima ako su bolesni ili u izolaciji ili je praksu otkazao poslodavac.

Na nastavu u školi vraćamo se 9. studenog 2020. ukoliko do tada ne bude došlo do nekih promjena.

Molimo roditelje da tijekom nastave na daljinu prate zdravstveno stanje svoje djece te da o eventualnim promjenama obavijeste svoje liječnike obiteljske medicine.

U razdoblju koje je pred nama budimo još više odgovorni u poštivanju epidemioloških mjera jer nam je i dalje prioritet briga za vlastito zdravlje i zdravlje naših bližnjih.

Neka nam ova dva tjedna budu samo mali odmak od naše školske zgrade, ali novi uzlet za bolja vremena, izvijestila je ravnateljica Suzana Poropat-Božac. 

(iPress)