Novih 46 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Istarska županija u zadnja 24 sata, a kod 23 novooboljelih riječ je o epidemiološki uvezenim slučajevima, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac objavio je da je županijski Zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata testirao 477 uzoraka briseva.

Za 15 zaraženih osoba potvrđeno je da su u Istru epidemiološki uvezene iz Rijeke, četiri iz Italije te po dvije iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kod 16 novozaraženih riječ je o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate covid-19 pozitivne osobe, dok je za sedam osoba u tijeku epidemiološka obrada.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječeno je deset osoba.

Trenutno je u Istri 241 aktivnih pozitivnih osoba, od kojih je devet hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici, dok se jedna osoba nalazi u riječkoj bolnici na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije su 872 osobe. 

"Okruženje je jako loše. Slovenija, Italija, ostatak Hrvatske, a mobilnost je neograničena. Ljudi putuju u druge dijelove Hrvatske i u inozemstvo, imamo puno studenata, puno rodbine i oni naprosto putuju Stoga još jednom pozivam građane da ne putuju ako baš ne moraju", poručio je Kozlevac.

(iPress)