U Istri je u protekla 24 sata potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u svim se slučajevima radi o epidemiološki uvezenim slučajevima, osobama iz samoizolacije ili bliskom kontaktu s poznato pozitivnom osobom, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.  

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na Covid-19, od toga 109 za administrativne potrebe kojom prilikom je potvrđeno sedam novozaraženih osoba s područja županije", rekao  je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

Istaknuo je da je Istra i dalje u "zelenoj zoni" i dodao da se kod svih sedam osoba radi o epidemiološki uvezenim slučajevima odnosno osobama iz mjera samoizolacije, bliskom kontaktu s poznatom pozitivnom osobom ili boravku na području Republike Italije, Francuske, Crne Gore, Zagreba i Rijeke. 

Trenutno je 20 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba, od toga je samo jedna osoba hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici dok je u mjerama samoizolacije 148 osoba.

"Situacija nije alarmantna i držimo je pod kontrolom jer se uglavnom radi o epidemiološki uvezenim slučajevima. Ovakva zasad dobra i povoljna situacija rezultat je suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija, stoga još jednom svih pozivam na ozbiljnost, oprez i odgovornost", poručio je Kozlevac.

 (iPress)