Nakon 'munjevite' noći i pijavica na moru današnji dan će biti meterološki mirniji.

- U središnjim i istočnim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku poslijepodne uz rijetke pljuskove. Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu i u predjelima uz njega promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i obilnija oborina. Vjetar većinom umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak.

Maksimalna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26 °C, u Slavoniji malo viša. I sutra će vrijeme biti slično današnjem, no već u noći na petak očekuje nas nevrijeme s obilnom kišom.

Snijeg u Alpama, u Istri bura

Već za vikend pravo jesensko-zimsko vrijeme.

Istramet najavljuje obilan snijeg u Alpama a pahulje bi se mogle spustiti i u hrvatskom gorju.

Razmjerno topla zračna masa uz temperature na plohi od 850 hPa (1500 m.n.v.) u našem dijelu Europe zadržavat će se do prvih sati subote kada stiže izražena hladna fronta sa sjevera Europe. Temperature zraka u kratkom roku snizit će se i do 10 °C ispod prosječnih za doba godine!

Zapuhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak i bura koja će doprinositi osjećaju osjetno hladnijeg vremena. Vikend će tako obilježiti značajno niže temperature zraka u odnosu na protekle dane, što će za mnoge biti pravi “temperaturni šok”, jer će posebice na kontinentu trebati deblja odjeća.

Zahladnjenje će još izraženije biti u gorju, naročito u najvišim predjelima gdje bi prema trenutnim prognostičkim modelima početkom novog tjedna mogla čak i zasniježiti! U Alpama će početi snježna sezona, pošto se u višim predjelima očekuje i do metar pokrivača, najavio je Istramet. (iPress)