Hrvatski rukometni reprezentativci su na sjajan način otvorili nastup na EP-u u Njemačkoj, svladavši pred više od 13.000 navijača Španjolsku s 39-29, a nakon dvoboja su svoj komentar na događanja u SAP Areni dali izbornik Goran Perkovac i kapetan Domagoj Duvnjak te igrači Ivan Martinović, Mario Šoštarić i Zvonimir Srna.

Goran Perkovac, izbornik hrvatske reprezentacije:

"Bilo je izvanredno. Momci su letjeli po terenu. Svaka im čast. Ja ne dijelim lako te epitete i čestitke, ali danas moram - stvarno su igrali perfektnu utakmicu. Izvanredna obrana, vrlo koncentriran napad, praktično bez tehničkih grešaka protiv suparnika koji ne da je dobar nego je izvanredan, a nije imao šanse. Njihovi vratari nisu obranili gotovo ništa, što se nije desilo nikada. Ovo je valjda prvi put u povijesti da ništa nisu obranili. Naši su branili solidno, mogu oni to još i bolje, ali obrana je bila toliko dobra da oni nisu mogli doći do šanse. To je ključ našeg uspjeha, na tome ja gradim uspjeh ove Hrvatske. Ako ostane na ovom nivou na kojem su danas pokazali, bit će jako interesantno. Sretan sam jer današnja utakmica pokazuje da ova ekipa može jako puno. Bitno je da sad ostanemo na zemlji i da se dobro, dobro pripremimo za Austrijance, jer mislim da će sljedeća utakmica biti teža nego ova danas."

Ivan Martinović, najbolji igrač utakmice i strijelac osam golova:

"Nevjerojatan početak. Odlična utakmica od sviju. Neopisiv osjećaj, od prve sekunde je atmosfera bila nevjerojatna, podrška 60 minuta. Ostavili smo srce na terenu i zasluženo pobijedili na kraju. Svi smo se kretali, igrali smo pametan napad. Nismo se bojali, svi smo napadali. Svi smo se borili, u obrani smo "tukli", kako smo se i dogovorili. Cilj je da nastavimo ovako kako smo večeras. Sad je fokus na Austriju."

Mario Šoštarić, strijelac osam pogodaka bez promašaja:

"Napravili smo prvi, mali korak na našem putu, ali velik za samopouzdanje. Osmijeh je na licu. Nismo si radili prevelik pritisak prije ove utakmice. Rekli smo si da idemo odigrati opušteno, najbolje što možemo, čvrsto u obrani i pokazati tko je gazda na terenu. To nas je vodilo i predivna publika. Ovako se ne može izgubiti."

Zvonimir Srna, strijelac tri gola:

"Zahvalio bih publici koja nam je stvarno bila veliki vjetar u leđa. Osjećali smo to od prvog trenutka kad smo ušli u dvoranu. Svi smo se naježili. Bilo je malo nervoze zbog prve utakmice. Slično je bilo i lani protiv Egipta, gdje smo ušli u grču i izgorili. Bio sam nervozan radi tog iskustva od lani, ali ušli smo svi od prve minute stvarno kako treba, maksimalno motivirani. Budemo li ovako spremni, 'nabrijani', da svaki igrač koji uđe da svoj maksimum, pred ovakvom publikom se ne trebamo nikoga bojati.

Domagoj Duvnjak, kapetan reprezentacije:

"U sportu ima ovakvih dana. Od prve do 60. minute smo igrali fenomenalan rukomet. Ima i drugačijih dana, kad ništa ne ide, ali danas je sve bilo perfektno - od obrane, napada, polukontre, kontre, vraćanja u obranu što je bilo jako bitno. Na kraju smo zasluženo pobijedili uz ove predivne navijače koji su nas nosili. Uživat ćemo večeras, a sutra koncentracija na Austriju. Imamo kvalitetu, imamo dobru ekipu. Ispraznili smo se večeras emocionalno, jer smo deset dana pričali samo o Španjolcima. Zato kažem da je bitno od sutra već misliti na Austriju. Nadam se da ćemo već s tom pobjedom biti u drugom krugu. Nadam se da je ovo jedan lijepi početak." (Hina)