U subotu 25. ožujka 2023. godine u organizaciju judo kluba Sakura, održan je 12. međunarodni judo turnir Sacura cup. Članovi judo kluba Istarski borac Pula nastupili su u uzrastu djevojčica i dječaka u konkurenciji između 660 natjecatelja i 50 ekipa.

Zlatnu medalju i najviši plasman ostvarila je Nika Pletikos u težinskoj kategoriji do 44 kilograma S ukupno tri pobjede, Nika je kombinacijama ručnih bacanja i zahvatima držanja u parteru sve borbe završila ipponima prije isteka vremena. U težinskoj kategoriji do 52 kilograma Nina Šverko osvojila je brončanu medalju i također pokazala odličnu formu za predstojeće prvenstvo države.

U uzrastu dječaka, najviši plasman osvojio je Diego Delbianco u težinskoj kategoriji preko 66 kilograma, osvojivši srebrnu medalju. S ukupno tri pobjede plasirao se u finale, u kojem se susreće s fizički spremnijim Galom Frankež, predstavnikom Mariborskog Apolona.

Brončane medalje osvojili su Gabriel Laikauf u težinskoj kategoriji do 66 kilograma i David Pauro u težinskoj kategoriji do 60 kilograma. Obojici je trebalo u početnim borbama da uđu u ritam, te su u borbama za broncu dominantnim bacanjima zasluženo slavili.

Fran Flah zauzeo je sedmo mjesto s pobjedom i dva poraza u težinskoj kategoriji do 50 kilograma, dok je Aleks Pavlinović ostao bez plasmana upisavši poraz u prvom kolu u težinskoj kategoriji do 55 kilograma.