The Smile, britanski bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada, jednog od najutjecajnijih bendova današnjice i Tom Skinner iz Sons of Kemet vraća se u Hrvatsku i 15. lipnja nastupa na pozornici pulske Arene.

Koncert u Puli dio je europske turneje na kojoj će The Smile od ožujka do kolovoza posjetiti više od 15 zemalja, a na svim koncertima kao gost nastupit će i britanski glazbenik James Holden.

Holden je još jedan glazbenik koji se neprestano mijenja i istražuje nova glazbena područja. Britanski glazbenik James Holden na sceni je već 20 godina, a za to vrijeme ponio je mnoge titule; producent, remikser, DJ, šef izdavačke kuće, synth maestro, vođa benda, miks inženjer i okušao se u mnogim žanrovima; trance, progressive house, minimal techno, IDM, synth, jazz… Već s 19 godina Holden je doživio veliki uspjeh sa svojim trance singlom Horizons, što mu je donijelo karijeru svjetskog DJ i producenta koji radi remikse za velike zvijezde od Madonne i Britney do Radioheada, New Ordera i Depeche Modea. Ipak posljednjih desetak godina James Holden odložio je DJ slušalice i svoju glazbu izvodi uživo, što ćemo imati priliku i doživjeti u jedinstvenom okruženju pulske Arene.

Nakon debitantskog albuma bend se vraća u Hrvatsku kako bi predstavio novi studijski album Wall of Eyes, snimljen u studijima Oxford i Abbey Road, koji je producirao Sam Petts-Davies, a na njemu su i gudački aranžmani u izvedbi London Contemporary Orhestra.

Kao najava albuma krajem prošle godine izašao je singl za naslovnu pjesmu Wall of Eyes, a 9. siječnja izašao je novi singl Friend of a Friend. Već s prvim singlom bend je pokrenuo suradnju s poznatim redateljem Paulom Thomasom Andersonom, koji je režirao video spotove za obje pjesme.

Kupnja ulaznica za fanove The Smilea dostupna je na stranicama Eventima po cijeni od 75 eura za parter, 85 za tribine i 140 eura za plato. (iPress)