Od 16. do 28. svibnja u večernjim satima na maloj sceni, te na 4. katu kazališta polaznici Dramskog i plesnog studija INK pokazat će publici svoje dramske igre, koreografije i predstave na kojima su sa svojim voditeljima radili tijekom ove kazališne sezone, odnosno školske godine.

Ulaz na sve prezentacije je uz preuzimanje ulaznica po cijeni od 1 EUR na blagajni kazališta ili online ovdje.

Ciklus prezentacija otvara se u četvrtak, 16. svibnja kada će se predstaviti dvije skupine pod vodstvom Marijane Peršić. U 18 sati na maloj sceni 4. skupina Dramskog studija, čiji su polaznici učenici 7. i 8. razreda osnovne škole, izvest će scensku igru HOTEL AGATO nastalu na osnovu dramske vježbe iz knjige Augusta Boala "Igre za glumce i ne-glumce” inspiriranu napeticama u stilu Agathe Christie, majstorice krimića. Istoga dana u 20 sati na maloj sceni INK predstavit će se skupina FORUM-KAZALIŠTA, jedne od tehnika veće metodologije kazališta potlačenih, poznata i kao Boalova metoda. Rezultat rada polaznika je forum-predstava na temu eng. bodyshaminga (posramljivanje tijela). Bodyshaming se može smatrati oblikom verbalnog zlostavljanja, činom ismijavanja i ruganja, neovisno o tome izvodi li se izravno ili neizravno, uživo ili putem društvenih mreža, s ili bez znanja te osobe.

U petak, 17. svibnja u 19 sati na maloj sceni nas očekuje dramsko istraživanje o razumijevanju komunikacije u tehnološkom dobu pod nazivom SPAM, a predstavit će ga 2. i 3. skupina Dramskog studija INK koju čine učenici od 3. do 6. razreda osnovne škole pod vodstvom Marijane Peršić. Na koji način komuniciramo, kako se izražavamo, koje instrumente i alate koristimo, koje jezike upotrebljavamo da bismo ostvarili dijaloge ili monologe? Što je dio virtualnog, a što realnog svijeta, ili je u viralnom objedinjeno oboje? Ovo su samo neka od pitanja koja su se otvorila u radu s mladima, pripadnicima generacije Alpha.

Plesni studio INK donosi PROMJENE, odnosno skup koreografija i scenskih formi nastalih na radionicama Suvremenih i Modernih plesnih tehnika te radionicama Tijelo u pokretu pod vodstvom Andree Gotovina. Na ovogodišnjoj prezentaciji, u subotu, 18. svibnja u 20 sati na maloj sceni, naši će se plesači predstaviti sa sedam naslova, različitih tema i sadržaja te ugostiti kolege iz Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iz Zagreba u programu koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Završnica programa rezervirana je za najmlađu, 1. skupinu Dramskog studija koju vodi Marijana Peršić. Učenici 1. i 2. razreda osnovne škole uvest će nas u svoj MALI SVIJET u utorak, 28. svibnja u 17 sati na 4. katu INK. Zagonetke i pjesmice kao tekstualni oblici i polazišna točka za scensku igru kroz koju se djeca upoznaju s govorom, radnjom i scenskom organizacijom u službi pripovjednog. Kroz igru osvještavaju mogućnosti suradnje s ostalim članovima skupine, te stvaralački i solidarno grade zajedno svoj mali svijet scenske igre. (iPress)