Glazbenu nagradu Porin za pjesmu godine osvojili su Let 3 za pjesmu "Mama ŠČ!", a Porin za album godine dobio je album "Dvojko" Vojka V-a na 31. svečanoj dodjeli te nagrade održanoj u House of Bamboo u Zagrebu.

Porin za najbolji album zabavne glazbe dobili su Swingersi i Robert Mareković s albumom "Zapleši Twist", a nagradu za rock album godine dobila je glazbena skupina Dine Jelušića, Jelusick, za album "Follow The Blind Man".

Za kategoriju najbolji hip-hop album godine nagradu je dobio Vojko V za album "Dvojko", a Porina za novog izvođača godine osvojio je Antun Aleksa, poznatiji kao IDEM.

Porin za životno djelo dodijeljen je muzikologinji i glazbenoj kritičarki Eriki Krpan te glazbeniku i skladatelju Huseinu Hasanefendiću - Husu i Parnom valjku, a u govoru su se prisjetili pokojnog Akija Rahimovskog.

Nagradu za najbolji pop album dobio je album "Vile se ovdje igraju" Matije Cveka & The Funkensteinsa.

Nagradu za najbolji album klasične glazbe dobio je album "Pasija" Berislava Šipuša u izvedbi zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, a najboljim jazz albumom godine proglašen je album "Nuvola" za koji je nagrađen Tamara Obrovac quartet.

Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojio je Filip Rudan za pjesmu "The Outside", a za najbolju žensku vokalnu izvedbu Natali Dizdar za pjesmu "Krug".

Nagradu za najbolji album elektroničke glazbe osvojila je grupa Pocket Palma za "III", a Let 3 je dobio nagradu za najbolji album alternativne glazbe s albumom "ŠČ! (Extended)".

Program na Prvom programu HRT-a, među ostalima, vodili su Jelena Glišić i Ivan Vukušić, a uživo su nastupali Filip Rudan, Psihomodo pop, Matija Cvek & The Funkensteins, Detour, Prljavo Kazalište, Let3 i drugi.

Nagrada je dodijeljena u ukupno 35 kategorija. (Hina)