Druga SMOTRA PRIPOVIJEDANJA I KAMIŠIBAJA – SPIKA - 19. ožujka 2024. od 9 do 14 sati na Maloj sceni

Centar za inkluziju, umjetnost i kulturu u suradnji sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula, a izvođači su djeca predškolskih, školskih ustanova i mladi te studenti s područja Istarske županije. 

Sudjelovanje na smotri uključuje nastup, gledanje drugih pripovjedača te sudjelovanje u radionicama pripovijedanja koju vode dramski pedagozi, pripovjedači: Aleksandar Bančić, Marijana Peršić, Nikolina Baškarad i HrvojeBogojević.  Kroz zajednički radionički rad u kojemu su uključeni izvođači i mentori komentiraju se ispričane priče te izvođači uče analitički razmišljati, razvijaju zajedništvo nasuprot dominirajućem trendu kompeticije, a njihovu pažnja je usmjerena i na važnost procesa, a ne samo na finalne produkcije.

Smotra nije natjecateljskog karaktera te nastoji uključiti što veći broj djece i mladih s teškoćama, izbjeglica... Podijeljena je u kategorije prema dobi izvođača od predškolaca do mladi. Osim razvijanja empatije i multikulturalnosti želimo i: poticati čitanje, njegovati ljubav prema domovini, tradicijskoj baštini i povijesti (omogućiti djeci i mladima u izgnanstvu da ispričaju svoju priču), poticati usmeno jezično izražavanje, pripremati mlade za javni nastup, njegovati i poticati kulturu govorenja i slušanja (međusobnog uvažavanja). Tema ovogodišnje smotre je „Što nas povezuje“ (slobodni prijevod teme Svjetskog dana pripovijedanja 2024. eng. „Building Bridges“

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE UZ PROGRAM TEATRA TIRENA I DRAMSKOG I PLESNOG STUDIJA INK - 20. ožujka 2024. u 18 sati na Maloj sceni 'ZAMISLI' – dječja predstava

Teatar Tirena, Zagreb

AUTORSKI TIM

Autorica: Nina Horvat

Redateljica: Nora Krstulović

Dramaturgija: Nina Horvat

Oblikovanje zvuka: Darko Horvat

Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec

Scenografija: Iva Milley

Dizajn: Ana Goja

Fotografije: Jan Iveta

Izvođači: Veronika Mach i Davor Kovač

Trajanje: 45 min

Znate li što je zajedničko državi, kotaču, vašoj omiljenoj pjesmi i računalu? Sve ih je netko izmaštao prije no što su nastali! Mašta je vjerojatno najvažnija sposobnost ljudskog roda, zahvaljujući njoj rješavamo probleme, izumljujemo izume i stvaramo umjetnička djela. Nove generacije odrastaju uz tehnologiju, okružene su i zagušene ogromnom količinom sadržaja i zato maštaju sve manje… Rijetko im je dosadno. A dosada je nužna da bi se maštalo.

Predstava “Zamisli” bavi se maštom i kreativnošću, istražuje mehanizme maštanja, pokazuje djeci razne načine na koje mogu maštati i ohrabruje ih da misle svojom glavom, da se usude biti drugačiji. Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Što više maštaš, to ti bolje ide.

Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!

THE PINK JAM - 20. ožujka 2024. u 20 sati na Sceni 5. kat

Voditeljica: Andrea Gotovina

Glazbenici: Carlos Andres Fagin i Marco Quarantotto

Izvode: Polaznici plesnog studija

Trajanje: 60 min

Ulaznice po cijeni od 1 eur

Mladi plesači iz Plesnog studija INK udružuju se s Pulskim glazbenicima kako bi kreirali jedinstven događaj povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade. Ovaj intrigantan spoj glazbe, plesa i pokreta temelji se na uzajamnoj improvizaciji. Kroz kreativni kaos nepredvidljivih situacija, interpretacija, osluškivanja te spontanog izražavanja, publika je pozvana svjedočiti stvaralačkom procesu u stvarnom vremenu.

USUSRET MEĐUNARODNOM DANU KLAVIRA KONCERT UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE IVANA - MATETIĆA RONJGOVA PULA - 21. ožujka 2024. u 20 sati na Maloj sceni

Dirigent: Fabio Jurić

Izvođači: Učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova, Pula

Trajanje: 90 min

GOSTOVANJE DRAMSKOG STUDIJA UMAG S PREDSTAVOM SVINJE - 22. ožujka 2024. u 20 sati na Maloj sceni - SVINJE

Dramski studio Umag

Autor: Tomislav Zajec

Redatelj: Damir Zlatar Frey

Kostimi : Ivana Bakal

Ispicijent i voditelj predstave: Sven Begić

Izvođači: Caterin Vižintin i Luana Kličić

Trajanje: 60 min

Dvije sestre na izoliranoj svinjogojskoj farmi žive idiličnim, seoskim životom. Starija je sestra potpuno posvećena svinjama i brizi za invalidnog oca kojeg za kaznu drži u šupi, dok mlađa provodi dane u traženju životne profesije koja bi joj pomogla u odlasku s farme u bolji život. Problemi za sestre nastaju u trenutku u kojem svinje počnu krepavati, u kojem invalidni otac poželi doći na vlastitu rođendansku proslavu, i u kojem, na kraju, leševi počnu izlaziti iz priručnog groblja napravljenog u ružičnjaku. Sestre se, pritisnute silnim brigama, počinju pitati isplati li se život prepun zločina i neobuzdanog nasilja. (iPress)