U suncem okupanom prijepodnevu pusnog utorka, mališani Dječjeg vrtića Medulin u maškaranoj su povorci prošetali Medulinom.

Četiri skupine matičnog vrtića sa gotovo osamdesetoro mališana u pratnji odgojiteljica odjenuli su danas svoje grupne maske i prošetali od vrtića do župne crkve sv. Agneze gdje su se susreli sa velikim medulinskim maškarama.

Vidjeli su voz i Pusta s kojim Medulinci u povorci kroz  dan obilaze mjesto te će u 19 sati na Medulinskoj placi nakon čitanja šentence odlučiti o njegovoj sudbini. Potom su se kroz ulice centra Medulina spustili uz pustonačelnika Simeona Ukotića do place gdje su ih dočekale kostimirane animatorice Zemlje zabave.

U prigodnom programu organiziranom od strane Općine Medulin za najmlađe sumještane, djeca su se zabavila uz pjesmu i ples, a nakon što su pustonačelniku predali svoju – ne tako kratku – šentencu, on ju je pročitao te su svi u jedan glas Pusta proglasili krivim za zla i nedjela u protekloj godini!

U nastavku programa predstavile su se pojedinačno skupine Bubamare, u današnjem maškaranom izdanju - Nebeska tijela, sunce, mjesec i zvijezde, zatim skupina Leptirići kao Snježno kraljevstvo, skupina Zvjezdice – Astronauti te skupina Ribice kao Rimljanke i gladijatori. Jedni su drugima zapljeskali, te po podjeli slatkiša i još malo plesa, u maloj i preslatkoj maškaranoj povorci zaputili se natrag prema svom vrtiću.

Uz zahvalu svima koji su se uključili u pripremu i provedbu programa maškara po naseljima općine u proteklim danima, Općina Medulin upućuje poziv svim mještanima i posjetiteljima da se pridruže večerašnjoj šentenci i spaljivanju Pusta na Medulinskoj placi te završnici programa „Maškare – Krabulje – Pust 2024.“ u šatoru kod Malina gdje će sve okupljene od 20 sati nadalje zabavljati DJ Berry N i Mauro Staraj & La banda te će najboljim pojedinačnim i grupnim maskama biti dodijeljene bogate nagrade.

Ovogodišnji program 5. godišnjeg doba na području općine suorganizirali su Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin. (iPress)