Ovogodišnja  Noć kazališta u Umagu ima i popratni dnevni program za najmlađe! U subotu, 25. 11. 2023. s početkom u 11:00 sati pozivamo naše najmlađe na besplatnu predstavu Gradskog kazališta -Scena Gorica „Gospođica Neću", koja je nastala prema poznatoj priči hrvatske spisateljice Sunčane Škrinjarić o djevojčici Mini.

Istoga dana u 19:00 sati Hit Teatar predstavlja kazališnu poslasticu, komediju "Julijin balkon", pravo kazalište u kazalištu i Shakespearea kakvog još niste gledali, komediju za sve generacije!
 
Julijin balkon: Oni su glumac, glumica i redateljica i imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena 'Romeo i Julija'. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta ne uspijevaju se pomaknuti od scene balkona, pa je svaka verzija Romea i Julije na balkonu sve čudnovatija i komičnija od prethodne...
Spotaknuli se se o priču najslavnijeg ljubavnog para u povijesti, o 'nesretni' balkon, ali i još nevjerojatniji vlastiti život no razigranim transformacijama i glumačkom igrom zadovoljili apetite i najzahtjevnije publike.Hit teatar predstavlja urnebesnu komediju za sve kazališne afinitete. Pripremite maramice za suze smijalice, a možda pronađete i (svog) Romea ili Juliju. 
Glume: Ana Vilenica, Matea Elezović Brdar i Mladen Kovačić.
 
Gospođica Neću je priča o djevojčici Mini, naoko nalik svim ostalim sedmogodišnjakinjama, koja međutim ima jednu vrlo neobičnu i tvrdoglavu naviku. Kroz svoj dan, Mina uporno odbija sve oko sebe: mamu, baku, tatu, školu, pa čak i igru s prijateljima, sve dok jednog dana, cijeli svijet ne počne odbijati nju. Ono što nam se pred očima događa priča je o odrastanju jedne djevojčice koja, ostavši tužna i osamljena, prolazi kroz snoviti cirkus te uz pomoć Slona i Pingvina prestane govoriti neću i počinje govoriti hoću.
Gospođica Neću svoju malu publiku uči što se sve događa ako tvrdoglavo govore neću i kako što mogu dobiti kada počnu govoriti hoću. (iPress)