U četvrtak, 23. studenog u 20:00 sati,  INK Gradsko kazalište Pula  ugošćuje predstavu THIS IS MY TRUTH, TELL ME YOURS, autorski projekt Jasne Žmak  u koprodukciji Centra za dramsku umjetnost, Zagreb; Via Negativa, Ljubljana i Društva Mesto žensk, Ljubljana.

“This is my truth, tell me yours” autorski je projekt dramaturginje i spisateljice Jasne Žmak u kojemu se bavi svojim odnosom prema umjetničkom polju preispitujući vlastite i tuđe autorske pozicije te odgovornost i anksioznost koje one impliciraju.

Polazeći od osobnog iskustva iz 2011. godine kada je, kao članica publike na predstavi “Mandićstroj” redatelja Bojana Jablanovca i glumca Marka Mandića, zbog pucnja kazališnim pištoljem dobila tinitus i hiperakuziju, Žmak u ovom Žmakstroju istražuje načine na koje umjetnost oblikuje stvarnost koju živimo.

Iako naizgled nepovezane, teme tinitusa i patrijarhata postaju centralne okosnice ove predstave koja operira na granici stand-upa i izvedbenog predavanja.

Stajući prvi put na scenu u ulozi izvođačice, Žmak se bavi pitanjima istinitosti i reprezentacije, participativnosti i odgovornosti, provodeći nas kroz vlastita dramaturška i seksualna iskustva postavljajući pritom sebi i publici pitanja o važnosti i smislu umjetničke proizvodnje u doba divljeg kapitalizma.

autorica i dramaturginja: Jasna Žmak

izvođačica: Jasna Jasna Žmak

trajanje: 60’

(iPress)