Finalmente! Dočekali smo i vodnjansku premijeru "La predstave"! Dugo očekivana projekcija uspješnog filma vodnjanskih kreativaca i entuzijasta na domaćem terenu održat će se u petak, 2. lipnja 2023. godine, u ljetnom kinu Bašta (Rotonda) s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Zapaženi film autorskog dvojca Tea Morosina i Erica Ušića, nakon uspješnih premijera, festivalskih nastupa i projekcija, vraća se tamo otkud je sve i krenulo – u Vodnjan. Premijerno je prikazan prošle godine u Fažani na Vodnjan Film Festivalu u Fažana Film Festivalu (VFFUFFF), nakon čega su krenula i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu te festivalska prikazivanja, pa i festivalske nagrade – nagrada publike na nedavno održanim 32. Danima hrvatskog filma u Zagrebu. Na pulskoj premijeri u travnju zabilježena je rekordna posjećenost Kina Valli.

Radnja je smještena u vrijeme rata i prati kazališnu družinu Pokret otpora koja obilazi pretežno napuštena sela i svojim predstavama metaforički prenosi istinu o ratu. Vođa družine je Rino, talentirani glumac i avangardni dramaturg opterećen dilemama o smislu teatra i umjetnosti. Iako im je u neprijateljskom napadu izgorjela pozornica te unatoč nerazumijevanju publike za njihovu predstavu, Rino i družina nastavljaju svoju misiju. Mlada kurirka Ana, koja je u ljubavnoj vezi s Rinom, saznaje za veliku neprijateljsku ofenzivu i biciklom pokušava sustići družinu kako bi ih obavijestila o nadolazećoj opasnosti.

Kritika i publika "La predstavu" su odlično prihvatili i okarakterizirali je kao pljusku filmskoj industriji koja dokazuje kako se i bez puno financijskih sredstava može napraviti vrhunsko filmsko ostvarenje.

Film je producirao neformalni kolektiv Novi vodnjanski filmski val – NVFV, režiju, scenarij i montažu potpisuju Teo Morosin i Eric Ušić, glazbu Marino Morosin, dok je direktor fotografije Michele Bulešić.

Glume: Marino Morosin, Vanda Velagić, Jordi Faris, Edi Smoljan, Oleg Morović, Eric Ušić, Bruna Nedoklan, Daria Morosin, Ivan Šaravanja, Emir Mulalić, Eric Derocchi, Sandra Vučetić, Tibor Marko Jakulić, Dean Faris, Luka Marković, Ljubica Brščić, Ervin Rihić, Diego Babić, Sanda Voloder, Mariana Krajcar, Monika Berečić, Almir Karaman, Ana Predan, Koviljka Ljuština, Luka Malvić, Teo Černi, Matijas Kozić, Teo Morosin, Etore Kocijančić (glas).

Projekciju u Vodnjanu organiziraju NVFV i VFFUFFF uz podršku Grada Vodnjan-Dignano i MK Hornets Vodnjan.

Pridružite nam se i uživajte!, poručili su iz Grada Vodnjana. (iPress)