Kako zvuči spajanje različitih žanrova temeljenom na bogatoj glazbenoj tradiciji Malija i jedinstvenom načinu sviranja, pokazao je sinoć gitarist Habib Koité i njegov band Bamada na otvorenju 4. Backstage Live Pula festivala!

Habib Koité, jedan od najprepoznatljivijih i najpopularnijih afričkih glazbenika nije skrivao oduševljenje Pulom pa je publika imala prilike čuti i uglazbljenu improviziranu zahvalu na gostoprimstvu. Band je bio zadivljen i reakcijama publike na koncertu koja je i nakon službenog kraja koncerata, gromoglasnim pljeskom tražila još pjesama ispunjenih plesnim ritmovima - što su glazbenici rado prihvatili i na bisu izveli još dvije pjesme.

Habib Koité je na koncertu predstavio glazbu s aktualnog albuma "Kharifa", ali i hitove s prijašnjih albuma kao što je "Cigarette Abana".

Habib ima uzornu karijeru duboko ukorijenjenu u njegovu kulturu, s više od 400,000 prodanih albuma i više od 1700 koncerata diljem svijeta.

Dolazi iz plemenite loze Khassonké griots, tradicionalnih trubadura koji pružaju duhovitost, mudrost i glazbenu zabavu na društvenim okupljanjima i posebnim događajima.

I to se sinoć osjetilo jer su glazbenici kroz nastup obogaćen i posebnim afričkim instrumentima, publiku uveli u svoj svijet različitosti i pozitive što je bila najbolja moguća atmosfera za početak još jednog Backstage Pula festivala.

Backstage Live Pula festival nastavlja s dva vrhunska jazz koncerta.

Talentirana saksofonistica, za Grammy nominirana Melissa Aldana, s kvartetom nastupa 9. srpnja. Također svestrani i nagrađivani glazbenik Ratko Zjaca dolazi s projektom Nocturnal Four featuring John Riley (Zjaca/Chicco/Bedetti/Riley) na pozornicu INK 25. srpnja!

Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaznice su u prodaji na blagajni INK i online na www.ink.hr. (iPress)