U novoj sezoni popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', koji na RTL-u s emitiranjem počinje 31. siječnja u 21 sat, svoju gurmansku ljubav pokazat će i ''španjolski Istrijan'' Juan Francisco Sanchez Gracia.

On će se, kao i ostali kandidati, natjecati u spravljanju najukusnijih delicija pred popularnim žirijem, Željkom Klemenčić, Tomislavom Špičekom i Ivanom Pažaninom.

Juan Francisco Sanchez Gracia ima 47 godina i dolazi iz Žminja u koji se doselio iz Barcelone. Novu istarsku adresu prigrlio je kao svoju nakon što se zaljubio pa je tako u Hrvatskoj postao i suprug i tata. Radio je kao asistent šefa kuhinje u Barceloni, ali i u Istri. Juan se hrvatskim jezikom ne služi baš najbolje pa će biti interesantno vidjeti hoće li mu žminjski naglasak odmoći ili pomoći za kulinarskom jedinicom.

 

Najveći kulinarski uspjeh za njega je to što ljudi uživaju u jelima koja spravi. Kada ga se pita da opiše sebe u kuhinji, kaže da je smiješan. Iako je kuhar, ne voli smišljati svoje recepte već, kaže, kopira ono što je već netko drugi usavršio, javlja RTL