Dramski i plesni studio Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula otvara svoja vrata za djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 5. razreda i za sve srednjoškolce željne glume, plesa i zabave. Ovo je jedinstvena prilika za djecu i mlade da istraže svoje talente kroz raznovrsne radionice i aktivnosti, bez potrebe za prethodnim iskustvom.

Radionice glumce, pokreta i suvremenih plesnih tehnika za srednjoškolce

Što nudimo? Studio nudi radionice glume, pokreta i suvremenih plesnih tehnika, pružajući polaznicima mogućnost da razvijaju svoje vještine u sigurnom i poticajnom okruženju. Pored redovitih aktivnosti, sudionici će imati priliku gledati predstave, sudjelovati na radionicama vanjskih pedagoga i raznim događanjima tijekom godine.

Moguće je odabrati jednu do tri aktivnosti po istoj cijeni, što omogućuje fleksibilnost i prilagodbu interesima svakog polaznika.

Kako se prijaviti? Upis je jednostavan – sve što trebate je ispuniti upisnicu: Prijavni obrazac.

  1. 1. RADIONICA GLUME
  • Voditelj: Luka Mihovilović (glumac i redatelj)
  • Opis: Na ovoj radionici polaznici imaju priliku raditi na glumačkim tehnikama, glasovnoj i tjelesnoj ekspresiji, izražavanju emocija i interpretaciji likova kao i scenskom govoru. Vježbe improvizacije u sigurnom okruženju potiču kreativnost, brzo razmišljanje i timski rad. Radionice su osmišljene tako da budu zabavne i edukativne, pružajući priliku za istraživanje vlastitih glumačkih sposobnosti i potencijala.
  1. 2. RADIONICA POKRETA
  • Voditeljica: Andrea Gotovina (plesna pedagoginja i koreografkinja)
  • Opis: Radionica pokreta na kreativan, zabavan i nekonvencionalan način istražuje pokret i neverbalno kazalište. Posebno osmišljenim vježbama i zadatcima razvija se svijest o vlastitom tijelu, potiče snaga i fizička spremnost, otkriva osobni umjetnički izričaj i potencijal te razvija vokabular u neverbalnom kazališnom izražaju. Kroz zajedničko stvaralaštvo polaznici se upoznaju s elementima kompozicije i improvizacije te razvijaju vještine timskog rada.
  1. 3. RADIONICA SUVREMENIH PLESNIH TEHNIKA
  • Voditeljica: Andrea Gotovina (plesna pedagoginja i koreografkinja)
  • Opis: Na ovoj radionici prilagođenim vježbama i sekvencama uče se osnovni principi suvremenog plesa. Osim tehničkih aspekata, naglasak je na razvijanju muzikalnosti, preciznosti, kvaliteti izvođenja, pamćenju i pravilnoj artikulaciji pokreta te svijesti o prostoru kroz kretanje u različitim smjerovima unutar određene fraze. Posebna pažnja posvećuje se disanju i povezanosti daha s pokretom što pomaže pronalaženje slobode u pokretu i daje osjećaj lakoće i fluidnosti pokreta.

Radionica "Scenske igre" za mlađe školarce

Dramski i plesni studio INK najavljuje upise u radionicu "Scenske igre", namijenjenu djeci osnovnoškolcima od 1. do 5. razreda. Pod vodstvom iskusne dramske pedagoginje Marijane Peršić, radionica će omogućiti najmlađima da se kroz igre, vježbe i improvizacije upoznaju sa scenskim stvaranjem i izvođenjem.

Program radionice: Program uključuje učenje osnovnih kazališnih pojmova i dramskih tehnika, pružajući djeci zabavan i interaktivan uvod u svijet kazališta. Djeca će se baviti dramatizacijom prema predlošcima bajki, basni i priča nastalih iz improvizacije. Kroz igranje uloga, pripovijedanje i izvođenje jednostavnih dramskih zadataka, polaznici će razvijati svoju kreativnost i sposobnosti izražavanja.

Radionica "Scenske igre" potiče razvoj govora, izražavanja i stvaralaštva, istovremeno podupirući promišljanje svijeta koji ih okružuje.

Kako se prijaviti? Prijave su otvorene i zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu putem online obrasca na sljedećoj poveznici: Prijavni obrazac.

Ne propustite priliku da vašem djetetu omogućite nezaboravno iskustvo u svijetu kazališta!

Početak aktivnosti svih radionica planiran je za jesen, stoga nemojte propustiti priliku da postanete dio kazališne obitelji. Za dodatne informacije o studiju, članarinama i aktivnostima, posjetite www.ink.hr/o-nama-studio. (iPress)