Svečanim otvaranjem na Gradskom kupalištu i u dvorištu valamarovog hotela Pinia, polaznici prve smjene Dječjeg ljetnog kampa zajedno su s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem otvorili ovogodišnje izdanje ljetnog kampa, koji se odvija na dvije lokacije i u kojem će sljedeća dva mjeseca boraviti, igrati se, družiti, kupati se i učiti oko 400 djece.

Podsjetimo, za najmlađe sugrađane u Poreču su već desetljećima organizirani brojni ljetni kampovi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu.

Djecu je na obje lokacije ujutro došao pozdraviti gradonačelnik, a pridružile su mu se i glavna koordinatorica kampa, upraviteljica Društva „Naša djeca“ Poreč Katarina Kadum, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić i suradnica Nadia Štifanić Dobrilović te Denis Prevolšek, direktor operacija Collection objekata destinacije Poreč u Valamar Rivieri.

Kako je napomenuo gradonačelnik, zahvalan je da DND Poreč, Grad i Valamar surađuju na programima za kvalitetno, sigurno i zabavno odrastanje djece te za bezbrižno ljeto kako za djecu, tako i za roditelje, a Grad dodatno pomaže na način da sufinancira boravak u kampu za djecu sa svojeg područja, dok onoj u socijalnoj potrebi u potpunosti financira boravak u kampu.

Kao i dosadašnjih godina, djeca su podijeljena u tri dobne skupine, od predškolskog uzrasta, pa do 5. razreda, u tri dvotjedne smjene, u vremenu od 6:45 do 16 sati. 

S djecom će raditi 48 stručnih voditelja i  asistenata, po dvoje na svaku skupinu djece, uz doprinos po tri mlade volonterke u svakoj smjeni. Kampom koordinira Društvo „Naša djeca“ Poreč, a već godinama se skrb o djeci tokom ljeta provodi u uhodanom partnerstvu s Gradom Porečom-Parenzo i tvrtkom Valamar.

Ovo je već četvrta godina da Valamar podržava organizaciju i provedbu Ljetnog Kampa DND-a Poreč, zajedno s Gradom Porečom, što je jedan od lijepih primjera kako se zajedničkom suradnjom može stvoriti dodana vrijednost za lokalnu zajednicu, posebno za njezine najmlađe članove. Uz to što je jedna od lokacija Ljetnog kampa u Valamarovom hotelu Pinia, Valamar također osigurava obroke za sve polaznike. Drago nam je da na ovaj način možemo porečkoj djeci omogućiti provođenje ljetnih praznika na kvalitetan, edukativan i zabavan način., rekao je Prevolšek.

U svakodnevni program kampa uključena je škola plivanja za početnike i napredne plivače te niz zanimljivih radionica vanjskih suradnika i porečkih sportskih klubova, koje dopunjuju program što za djecu osmisle voditelji i asistenti.  U svakoj smjeni polaznike očekuje i poludnevni izlet u Zelenu lagunu, sa skijanjem na vodi za najstariju djecu koja se pred kraj kampa zabavljaju i u aquaparku Aquacolors, dok je najmlađima namijenjen odlazak u Dino park u Funtani. I ove godine za djecu je svako jutro osigurano svježe sezonsko voće, topli ručak i po dvije majice po smjeni.

Svakodnevne aktivnosti Dječjeg ljetnog kampa pratite na Facebook stranici Društvo „Naša djeca“ Poreč. (iPress)