Učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su svih osam godina prošli s odličnim uspjehom, u ponedjeljak 8. srpnja 2024. godine, primili su i nagradili gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio i njegova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja.

Kako je istaknuto na prijemu, ti su učenici na ponos svojih roditelja, škole i cijelog Vodnjana. Imenom su to: Emi Zrnić i Miho Dvoršak iz 8.a razreda, Nika Mikelić, Lara Mendiković, Nora Černac, Ivona Brnos i Majda Delimehić iz 8.b razreda te Noel Penava, Marika Omanović, Elena Lupieri i Stefany Jurcan iz 8.t razreda. U gradsku palaču došli su u pratnji ravnateljice Barbare Buršić-Križanac te razrednica Suzane Zulian Pliško (8.a), Goranke Benić (8.b) i Manuele Verk (8.t).

"Čestitam vama, ali i vaših nastavnicima i ravnateljici. U osam godina pokazali ste trud, rad i znanje. Iza vas su brojni rezultati i sigurno nije slučajnost da ste tu. Sad je pred vama srednja škola: to je novi život i puno novih prijateljstva, a ja sam uvjeren da ćete s uspjehom nastaviti i dalje, na ponos Vodnjana i svih nas", rekao je gradonačelnik Edi Pastrovicchio. Kako su odlikaši rekli, većina će ih nastaviti školovanje u Gimnaziji, nešto manje ih se odlučilo za Tehničku školu, Ekonomsku i druge.

Grad Vodnjan – Dignano svoje najbolje učenike tradicionalno nagrađuje putovanjem za dvije osobe u Gardaland. Tako je i ove godine, kako bi se odlikaši rasteretili i zabavili na prijelazu iz osnovne u srednju školu. Predstavnici gradske uprave zaželjeli su im dobru zabavu na izletu, ali i puno uspjeha u srednjim školama, s napomenom da će ih Grad i dalje pratiti na njihovom životnom putu. (iPress)