Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je u utorak, 18. lipnja 2024. godine rezultate bodovanja temeljem prijava za upis djece u dječje vrtiće u sljedećoj pedagoškoj godini na području Grada Pule.

Sukladno Pravilniku o upisima, u dječje vrtiće mogu se upisati djeca od navršenih 12 mjeseci starosti pa do polaska u osnovnu školu. Dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području Grada Pule ili imati status stranca sa stalnim ili privremenim boravkom na području Grada Pule.

Ove godine zaprimljeno je ukupno 478 zahtjeva od koji 344 udovoljava pravilniku, 3 je zahtjeva s nepotpunom dokumentacijom, 55 nema prebivalište u Puli, a 76 djece nema navršenih godinu dana do 31. kolovoza 2024. godine.

Od onih koji udovoljavaju pravilniku, njih 313 ostvarilo je 10 ili više bodova i time ostvarilo mogućnost dobivanja subvencije Grada Pule.

Nadalje, djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života imaju prednost pri upisu u dječje vrtiće kojima je osnivač jedinica lokalne samouprave i ukoliko nisu ostvarili 10 bodova bit će im ponuđeni kraći programi.

Usporedbe radi, prethodne godine bilo je zaprimljeno ukupno 498 zahtjeva od čega je 348 udovoljavalo pravilniku.

Bez obzira na nešto više zahtjeva u prethodnoj godini, broj zahtjeva koji udovoljavaju pravilniku je na skoro istoj razini kao i broj zahtjeva koji su ostvarili 10 ili više bodova.

Rezultati bodovanja za vrtić i za jaslice doneseni su radi bolje preglednosti prema bodovima i prema abecednom redu.

Zbog ograničenosti, odnosno nekompatibilnosti dvaju sustava, na Prijedlogu liste navedena su samo tri izbora od mogućih četiri. Povjerenstvo će, pri stvaranju konačnih lista, imati uvid u sve izbore i prema njima formirati konačnu listu prvenstva.

Rezultati bodovanja kao i Odluka o odbijanju prijava za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2024./2025. objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule-Pola (www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr), DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr)  i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Prigovore na Rezultate bodovanja roditelji, odnosno staratelji mogu podnijeti u pismenom obliku unutar pet dana od objave, zaključno s ponedjeljkom, 24. lipnja 2024. godine.

Prigovori se predaju u dječji vrtić koji je naveden kao prvi izbor, osobno radnim danom od 9.00 do 12.00 sati ili na e-mail dječjeg vrtića:

 • Dječji vrtić Mali Svijet, Kamenjak 6, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Pula, Koparska 31a, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
 • DV-SI Rin Tin Tin, Glavinićev uspon 4a, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Dado, Kalčeva ulica 11, Štinjan, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Dobrilići, Mutilska ulica 25, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Kućica od licitra, Mutvoranska 2, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Pingvin, Osječka ulica 10, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Slatki svijet, Limska 3, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Šiljo, Prilaz puljskih španjolskih boraca 3, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Titti, Drenovica 18, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Topolino, Županska ulica 16, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Dječji vrtić Silvestro, Ivančićeva ulica 19, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće utvrđuje Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić prema skupinama temeljem koje će se djeca upisati u dječje vrtiće.

Uvid u navedene Odluke moguće je samo uz upisivanje OIB-a djeteta. Na taj način osiguran je ograničen pristup koji ne ugrožava transparentnost i pravednost jedinstvenih upisa u Gradu Puli, a zbog podataka djece koje sadrži, štiti njihovu privatnost. Svi roditelji koji su dostavili dokumentaciju mogu na taj način imati uvid u Odluke i prateće liste i ukoliko to smatraju potrebnim, dostaviti prigovor.

Nakon objave rezultata bodovanja teče rok za prigovor od pet dana te će se nakon njihovog rješavanja sastaviti konačne liste.

Dodatne informacije za roditelje kao i upute za pristup rezultatima bodovanja moguće je pronaći na ovoj poveznici. (iPress)