Nakon što već danima mali i veliki uživaju u vožnji, danas je i službeno otvorena najljepša bike staza u Istri.

Stazu su otvorili djeca iz vrtića Premanture i Pomera, a cilj je označavao načelnik Općine Ivan Kirac koji se zahvalio projektantima i izvođačima radova na više od 1500 metara novog dijela biciklističke staze od Volma u Banjolama do Šćuze u Premanturi za što je utrošeno više od 500 tisuća eura. 

- Sada imamo preko više od 3 kilometra staze od Banjola do Premanture, a osigurali smo 35 tisuća eura za ozelenjavanje površina. Ovim putem želim svima poželjeti dobrodošlicu na biciklističku stazu i hvala vam svima na dolasku," poručio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, podsjetivši kako je biciklistička staza planirana sve do naselja Premantura ali i veza Premanture i Općine Medulin s Pulom.

Mihael Idžaković, direktor Turističke zajednice Medulin, naglasio je značaj nove staze za turizam i lokalno stanovništvo te za veliki broj gostiju koji već koristi biciklističku stazu.  

Nakon službenog dijela otvorenja stiglo je i 'iznenađenje', kombi slastičarnice "Ema ice cream" iz Pazina dovezao se po biciklističkoj stazi, a mali biciklisti zasluženo su uživali u ledenim delicijama. (iPress)