Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, umjesto u Malom rimskom kazalištu koncert „Istarski kanti" u izvedbi Zbora HRT-a održat će se u četvrtak,13.06. u pulskoj katedrali Uznesenja Marijina (Trg Sv. Tome 2) s početkom u 20.30 sati (umjesto 21.30 kako je bilo ranije najavljeno).

Koncert će, zbog preseljenja u Katedralu uslijed spomenutih loših vremenskih prilika, biti besplatan.

Svi zainteresirani građani svoju kartu za ovaj jedinstveni koncert koji slavi kulturno bogatstvo našeg zavičaja mogu preuzeti na prodajnom mjestu Pulskog kulturnog ljeta koje se nalazi na Giardinima svakog dana od 8:00 do 12:00, te od 18:00 do 21:00 sat. Jedna osoba može preuzeti najviše 4 ulaznice.

Koncert „Istarski kanti" posvećen domaćim, istarskim autorima, izvodi fantastični Zbor HRT-a pod ravnanjem dirigenta Domenika Briškog, docenta Odjela za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Koncert donosi antologijska djela hrvatske zborne glazbe poput Matetićeve „Naš kanat je lip" i „Ćaće moj", zatim„Naš domaći glas" velikog Borisa Papandopula, te neizostavne stihove pjesama dijalektalne poezije „Pod Učkun kućice bele" i „Tri nonice" Drage Gervaisa.

Bit će to prilika za raspjevani susret za sve one koji znaju, a i one koji će tek saznati, koliko je Naš kanat lip.

Koncert počinje u 20:30 (ulaz od 19:45), a svi oni koji su karte kupili na Giardinima, na istome mjestu novac će im biti i vraćen. Za karte kupljene putem entrio.hr kupci će dobiti povrat na svoje kartice putem kojih su ulaznice kupljene, javljaju iz .Arheološkog muzeja Istre. (iPress)