U Pomeru je proteklog petka, 7. lipnja 2024. godine, održan svečani doček za našeg mladog paraolimpijca, Bornu Zohila (17). Povodom njegovog ostvarenog plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, Općina Medulin organizirala je događaj koji je ispunio srca svih prisutnih.

Općina Medulin, ponosna na svog mladog mještanina svečani doček organizirala je u rodnom mjestu Borne Zohila, kod bunara u Pomeru, a dočekali su ga uz roditelje i obitelj brojni prijatelji i sportski kolege iz kluba, predstavnici Općine Medulin na čelu s načelnikom Ivanom Kircem, predsjednik Općinskog vijeća Simeone Ukotić te općinski vijećnici i vijećnice, direktor Turističke zajednice Općine Medulin Mihael Idžaković, predsjednik Sportske zajednice Općine Medulin Bruno Radošević, predsjednik i članovi Mjesnog odbora Pomer te brojni mještani općine Medulin. Svi su zajedno slavili Bornin izvanredni uspjeh, a suze ponosa nisu mogli sakriti ni njegov trener Bogdan Đekić i predsjednik kluba Darko Šplajt.

Općina Medulin već dugo pokazuje koliko cijeni i podržava mlade sportaše, a posebnu čast ukazala je Borni ovim svečanim dočekom. Načelnik Ivan Kirac i direktor Turističke zajednice Mihael Idžaković uručili su mu prigodan poklon paket, novčanu nagradu i zastavu Općine Medulin, koja će se s ponosom vijoriti u Parizu na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Događaj je obogaćen druženjem uz besplatnu ponudu hrane i pića iz ugostiteljskog objekta Bar Vala, tortu i DJ-a. Obitelj Zohil počastila je sve prisutne domaćim jagodama iz svog OPG-a, dok je Nina Žufić moderirala program i osigurala odličnu atmosferu uz glazbu DJ Sose.

Borna Zohil je plasman na Paraolimpijske igre osigurao pobjedom na kvalifikacijskom turniru u Pattayi, gdje je u finalu svladao indonezijskog igrača Banyu Tri Mulyoa rezultatom 3-1. Njegova sportska postignuća, među kojima se ističu dvostruko juniorsko zlato u Finskoj, četvrtfinale svjetskog seniorskog prvenstva u Španjolskoj i zlato na ITF Pro touru u Poljskoj, svrstavaju ga među najbolje mlade sportaše svijeta. A prije svega par dana izašle su nove svjetske rang liste - Borna je trenutno prvi junior svijeta, deseti senior u stolnom tenisu, nalazi se u TOP 10 igrača svijeta!

Ovaj događaj je bio ne samo proslava Borninog uspjeha, već i podsjetnik na snagu zajedništva i podrške koje naša mala zajednica može pružiti. Ponosni smo na Bornu i radujemo se njegovim budućim uspjesima, znajući da će našu zastavu nositi s ponosom i dostojanstvom na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Borna je već drugi mještanin Pomera koji je izborio plasman na Olimpijske odnosno Paraolimpijske igre u Parizu, naime mještanin Pomera Martin Dolenc u rujnu 2023. godine ostvario je plasman na Olimpijske igre 2024. Općina Medulin, naselje Pomer ove godine ima dva predstavnika u Parizu! (iPress)