Održani su izbori za najbolju projektnu ideju mladih Općine Medulin, a događaj je okupio brojne mlade entuzijaste željne poboljšanja života u zajednici. Nakon dinamičnog glasanja i mnogo uzbuđenja, proglašene su najbolje ideje koje će značajno unaprijediti život mladih u našoj općini.

Prvo mjesto osvojio je projekt Školski mikrofon! Ova projektna ideja predviđa nadogradnju prošlogodišnjeg projekta uspostave školskog radija, a odnosi se na ozvučenje novog dijela škole i školske dvorane. Mladi su prepoznali važnost školskog radija i podržali ovu inicijativu koja će omogućiti zanimljivije i veselije dane našim školarcima. Za realizaciju ovog projekta osigurano je 2.500,00 eura

Drugo mjesto pripalo je projektu Turnir u briškuli i trešeti,  koji će okupiti mlade i starije zaljubljenike igre, promičući druženje i očuvanje tradicije. Osim turnira, organizirat će se i škola briškule i trešete za sve zainteresirane. Za ovaj projekt osigurano je 1.500,00 eura.

Treće mjesto zauzeo je projekt Wonder Žgabucin II. dio, a odnosi se na uređenje prostora "Izletišta" u Banjolama te predstavlja svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg projekta uređenja Centra za mlade Banjole. Ovaj projekt usklađen je s izraženim željama na zboru mještana naselja Banjole, a mladi predlažu kupnju stolova i klupice, uređenje piknik zone, kupnju lopte i stola za stolni tenis. Ovaj će projekt obogatiti našu zajednicu novim prostorima za druženje i rekreaciju namjenjen svim generacijama, a za realizaciju je osigurano 1.000,00 eura.

Općina Medulin zahvaljuje svim mladima koji su sudjelovali u ovom procesu i čestita pobjednicima! Vaša kreativnost i angažman pokazali su koliko su mladi važan dio naše zajednice i koliko mogu pridonijeti njenom razvoju.Radujemo se realizaciji ovih projekata, poručili su iz Općine Medulin. (iPress)