Poreč i Plava Laguna pretvoreni su u plesni centar svijeta – od 22. do 26. svibnja održava se finale Dancestar World Dance Masters 2024. Plesne radionice, jedinstvene koreografije i izvedbe, natjecanja pod budnim okom svjetski priznatih sudaca te sjajna atmosfera smjestili su Poreč, Plavu Lagunu i Hrvatsku, na kartu najvažnijih svjetskih plesnih događaja.

,,Ovaj svjetski događaj već tradicionalno se održava u predivnom gradu Poreču, koji se niz godina pokazao kao vrhunski domaćin ovog festivala plesa. Ove godine, sve sudionike, kao i posjetitelje, očekuje raznoliki program vrhunskog plesa svjetskih najboljih plesača. Pored finalnog turnira, u programu su Open Style Battle Show te dvije plesne gale. Zahvaljujem Gradu Poreču, TZ Poreč, TZ Istra, TZ Funtani, Hotelskoj kući Plava Laguna te svima koji nas podržavaju, istaknula je organizatorica manifestacije Tatjana Pagitz.

Plava Laguna podržava Dancestar kao umjetnički, ali i sportski događaj, naglasio je predsjednik Uprave Plave Lagune, Dragan Pujas i dodao: „ Plava Laguna s novim brendom Plava Laguna Sport jasno se opredijelila ka razvoju sportske infrastrukture te jačanju partnerstava na području sporta, kao što je ovo. Dobrim rezultatima koje Plava Laguna ostvaruje, posebice u predsezoni i posezoni uvelike pridonose sportske manifestacije i grupe poput DanceStara. Svi mi u Plavoj Laguni nadamo se da će naši plesni gosti tijekom svog boravka u Poreču imati sve uvjete za ostvarenje sjajnih rezultata te da će se pri tome i dobro zabaviti“, zaključio je Pujas.

Poreč se uvijek iznova dokazuje kao dobar domaćin, pa je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić istaknuo: ,, Poreč ima svu potrebnu infrastrukturu, dvorane, smještaje te stoga možemo ugostiti ovakva događanja s velikim brojem gostiju. Upravo zbog toga, sezona u Poreču traje puno duže. Vjerujem da će se Poreč još jednom dokazati kao dobar domaćin i da ćemo uživati u plesu i odličnoj atmosferi tisuće mladih koji će taj tjedan boraviti u našem gradu.'' Direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik istaknuo je da je ovo prilika za našu destinaciju da se pokažemo dobri domaćini, pa da nam se plesači ponovno vrate kao gosti.

Nakon cjelogodišnjih radionica, seminara i natjecanja, sudionici će u Poreču imati priliku pokazati svoje plesno umijeće na čak dvije GALA večeri!

Junior Gala Night na rasporedu je u petak 24. svibnja u večernjim satima. Bit će tu vrhunske izvedbe iz DanceStar sezone 2023./2024. po dobnim skupinama - Mini, Children i Junior!

A u subotu, 25. svibnja, održat će se Gala Night na kojoj će se održati senzacionalan show kojeg će izvesti najbolji od najboljih seniora!

“Neizmjerna mi je čast biti dio DanceStar natjecanja koje kulminira finalom u Poreču. Tisuće mladih plesača dio su ovog događaja koji je festival plesa, mladosti i različitih kultura. Činjenica da se finale održava upravo u Hrvatskoj, u prelijepom Poreču, velika je stvar za našu zemlju i ovim putem pozivam sve ljubitelje plesa da dođu na natjecanje i s nama uživaju u predivnoj atmosferi.”, naglasio je Nacionalni prvak baleta HNK u Zagrebu, baletni majstor i baletni pedagog, Tomislav Petranović, jedan od službenih sudaca.

Partner manifestacije je hotelska grupacija Plava Laguna, uz svesrdnu podršku Grada Poreča, TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije i TZ Funtana.

Više informacija o natjecanju potražite na http://www.dancestar.org/ ili putem društvenih mreža www.facebook.com/dancestar.world i https://www.instagram.com/dancestar.official/ (iPress)