Usluga Poreč d.o.o. organizira nove gastro-glazbene evente koji će se održavati svaki treći petak u mjesecu na porečkoj tržnici. Prvi petak očekuje vas 17. svibnja od 10 do 13 sati. Dođite se podružiti na porečku tržnicu uz degustaciju jednog svježe pripremljenog jela, uz „čašicu razgovora“ u dobrom društvu i uz glazbenu kulisu. Vjerujemo da će porečka tržnica vrlo brzo postati nova lokacija za druženje te barem jedan put mjesečno mjesto susreta s prijateljima za vrijeme marende. Ovo je novi događaj koji će nastojati okupiti prijatelje, gurmane i sve one koji vole nešto autohtono i s guštom pripremljeno. Bit će tu raznih tema/menija te ponuda ovisno o sezoni i namirnicama koje nam tržnica donosi, a za prvi event pripremaju se pljukanci s šparogama.

Danas je u Velikoj vijećnici Grada Poreča održana press konferencija na kojoj su gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić i direktor Usluge Poreč, Luka Maleš, najavili cijelu manifestaciju.

- Tržnice su mjesta gdje se može vidjeti kako grad živi ili osjetiti dušu grada. Tržnice su i dio turističke ponude grada, a ovakvi projekti su odlična platforma za promociju lokalnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, privlačenje lokalnog stanovništva i turista uz kreirane gastronomske priče i događanja, zato pozdravljam ovaj projekt Usluge Poreč– kazao je gradonačelnik Peršurić

„Želja je da s guštom predstavimo ponudu naše tržnice te da ona postane mjesto gdje će se naći prijatelji, nešto pojesti s nogu i možda isplanirati sljedeće susrete,“ naglasio je direktor Usluge Poreč Luka Maleš.

Zato ste svi dobrodošli na prvo druženje na merkatu i novu gastro-glazbenu manifestaciju „Gušti Merkata“ koju ovaj put radimo u suradnji s Turističko - ugostiteljskom školom Poreč gdje će profesori i učenici pripremati degustacijska jela. Dok smo još u proljetnom razdoblju, pripremat će se pljukanci sa šparogama uz posebnu promociju vina Brčić i Terzolo.

Ova serija manifestacija održavat će se svaki treći petak u mjesecu, a organizirane su s ciljem da se revitalizira tržnica te promoviraju autohtoni, lokalni proizvodi i OPG-ovi koji donose na tržnicu domaće svježe proizvode. Upravo s tim lokalnim proizvodima bit će kreirana posebna jela za druženje uz marendu na merkatu.

„Svakom slijedećom manifestacijom na isti način predstavit ćemo lokalna jela, specijalitete ili fine marende koje će se moći degustirati, pa će se tako ponuditi ovisno o sezoni recimo jela od naših srdela, pršuta, ulja, slastice ... naravno, prateći sezonske trendove i ovisno o tome što nam koje godišnje doba nudi na tržnici od svježih proizvoda. Ova manifestacija je samo nastavak naše brige oko tržnice,“ istaknuo je važnost manifestacije Maleš.

Ranije je već predstavljen projekt Rekonstrukcije otvorenog dijela gradske tržnice a to je samo nastavak sukcesivnih ulaganja u prostorije tržnice. Nakon preuređenja ribarnice, odrađena je sanacija dijela krovišta na prostoru tržnice, zamijenjena su ulazna vrata u zatvorenoj tržnici kao i cjelokupna stolarija. U zatvorenoj tržnici ugrađen je novi sustav hlađenja i grijanja te ventilacije, a za kraj je bila obnovljena i fasada na preostalom dijelu upravne zgrade te u dijelu poslovnih prostora tržnice.

Rekonstrukcija otvorenog dijela tržnice sastojat će se u uređenju hodne plohe vanjskog dijela tržnice, s novom funkcionalnom organizacijom, te postavljanja nadstrešnice u funkciji zaštite prodajnih stolova otvorene zelene tržnice, kao i prolaznog prostora koji spaja jugo-zapadni ulaz sa istočnim, od kiše i sunca.

Gradonačelnik je još dodao: „Sve što radimo na tržnici za cilj ima očuvanje i promociju naše tradicije te čuvanju i naglašavanju važnosti lokalnog identiteta. Zajedno s Uslugom stvaramo održivu zajednicu, te što kroz ulaganja, što kroz ovakve manifestacije, trudimo se omogućiti bolje prilike i pomoći lokalnim poljoprivrednicima, proizvođačima hrane te obrtnicima, ali i približiti ponudu naših autohtonih proizvoda gostima koji sve više i više teže upravo ovakvoj autohtonoj, domaćoj ponudi.“

Uz dobru hranu, društvo i glazbeni ugođaj, vjerujemo da će brzo naši sugrađani znati prepoznati vrijednost događaja ali i iskazati podršku lokalnim poljoprivrednicima i obrtima te ostalim našim zakupcima porečke tržnice koji brinu da dobijemo uvijek svježu hranu i namirnice na naše stolove, javljaju iz Poreča. (iPress)