Vid Šarić iz Vinkurana, učenik 4.g razreda Gimnazije Pula sudjelovao ja na Državnom natjecanju iz engleskoga jezika i ostvario izvanredan rezultat osvojivši prvo mjesto u kategoriji 4A (četvrti razredi gimnazija).

Natjecanje najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske održano je od 24. do 26. travnja 2024. godine u Dubrovniku, a Vid je demonstrirao svoje izvrsno znanje engleskog jezika i govorne vještine osvojivši 83 od mogućih 90 bodova. Vrijedi spomenuti da je Vid Šarić tjedan ranije sudjelovao na državnom natjecanju iz fizike te neposredno prije na državnom natjecanju iz matematike.

U vijećnici Općine Medulin učenika je primio načelnik Ivan Kirac, čestitao mu na ostvarenom rezultatu te mu uručio pohvalnicu i poklon bon za kupnju informatičke opreme u iznosu od 500,00 EUR.

Vid Šarić će školovanje nastaviti u Americi gdje je upisao Amherst college u blizini Bostona pa mu je načelnik poželio jednako dobar uspjeh u daljnjem školovanju te da se po završetku studija vrati u općinu Medulin. (iPress)