Dan vrtića u porečkom prigradskom naselju Žbandaj, koji je otvoren prije tri godine i u kojem boravi četiri jasličke i vrtićke skupine, obilježen je danas prigodnom proslavom u objektu vrtića i na polivalentnom igralištu.

Središnji dio proslave bio je nogometni turnir, u kojem su sudjelovala djeca i odgojiteljice. Dječica su se s veseljem natjecala, a njihovi roditelji nisu ostali po strani, već su se aktivno uključili u igru, kao i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je kao prigodan poklon uručio nogometne lopte. Unatoč prohladnom proljetnom jutru, atmosfera je bila puna topline, smijeha i radosti. Pobjedničkoj ekipi je uručen i prigodan pehar, ali možemo zaključiti da su danas svi pobjednici, jer su zajedno proveli vrijeme na otvorenom, gradeći veze i stvarajući lijepe uspomene, a dodatno su podržali i globalnu humanitarnu akciju Marijini obroci, s obzirom na to da je nedavno obilježen Dan činjenja dobrih dijela.

Zajednička proslava dovršena je sadnjom stabala koje je vrtiću doniralo komunalno poduzeće Usluga Poreč, pa je tako dvorište vrtića od danas bogatije za dvije prekrasne crvenolisne šljive i voćke, simbolizirajući rast i razvoj vesele vrtićke zajednice.