Turistička zajednica grada Poreča u suradnji sa Biciklističkim klubom Poreč, i ove godine za svoje građane i posjetitelje organizira biciklijadu „Prvomajska rekreativna Parenzana“.

Ova, već tradicionalna predsezonska sportska manifestacija održat će se u nedjelju, 28.4.2024. godine u Baredinama. Okupljanje i prijava sudionika predviđena je od 9,00 sati, a start biciklijade je u 10,00 sati.

U ponudi će biti dvije trase, duža staza (30 km) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom (15 km). Očekivano trajanje duže ture je oko 3 sata, dok one kraće je oko 2 sata.

Voziti će se lokalnim trailovima (šumskim stazicama i djelom po neravnom terenu) te je za sudjelovanje potreban MTB bicikl. Svakako se preporuča nošenje kacige kao i rezervne zračnice. Za mlađe od 15 godina, kaciga je obavezna. Minimalna dob sudionika je 7 godina. Sva djeca ispod 15 moraju biti u pratnji odrasle osobe. Za sve dodatne informacije vezane uz samu biciklijadu mogu se dobiti na e-mail adresi Biciklističkog kluba Poreč Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve sudionike, Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi.

Prijava na biciklijadu je OBAVEZNA, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem ONLINE PRIJAVNICE ili na dan biciklijade ispred Jame Baredine.

Detaljnije informacije o biciklijadi dostupne su na web stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodne ljepote i rekreaciju da nam se pridruže na ovogodišnjoj biciklijadi „Prvomajska rekreativna Parenzana“. Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini putevima stoljetne Parenzane, poručili su iz TZ Poreča. (iPress)