Mještani Fažane i Valbandona danas su dobili lijepi uskrsni poklon. Predan im je obnovljeni i dograđeni Sportski centar Fažana a djeca i mladi dobila su novo mjesto za druženje i kvalitene uvjete za sportske aktivnosti. U sklopu sanacije igrališta (nova podloga, golovi i dr.) izgrađena su i dva nova sportska terena i to za odbojku i street basket.

Tako da od sportskih aktivnosti ima za svakoga ponešto od nogometa, košarke, boća, odbojke ili pak rukometa. Igrališta su slobodna za sve građane i posjetitelje Fažane. 

Uz to igrališta imaju i novu rasvjetu koja će omogućiti da se sportske aktivnosti odvijaju i u večernjim satima kao i manje priredbe i manifestacije.

Projekt rekonstrukcije i opremanja Sportskog centra vrijedan je 140 tisuća eura za kojeg je od Ministarstva turizma i sporta na temelju javnog natječaja Općina Fažana dobila 36.440 eura. Izvođač radova bila je zagrebačka tvrtka Edel sport. S novom opremom i višefunkcionalnom namjenom obnovljeni Sportski centar zasigurno će privlačiti još veći broj djece i mladih za bavljenje sportom.

To je poručio i načelnik Fažane svojim sumještanima: Sretan Uskrs, izbacite ružne misli iz glave i bavite se sportom!, rekao je Korać. 

Već tradicionalno pred uskrs Općina je počastila sve svoje mještane i drage goste bakalarom, fritulama i pićem tako da je  danas u Fažani veselo od ranog jutra. (iPress)