Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća, Dalibor Brnos je jednoglasnom odlukom imenovan ravnateljem Županijske lučke uprave Pula za novi četverogodišnji mandat.

U predstavljenom programu rada za naredno razdoblje, Brnos je naglasak stavio na velike investicije poput projekta dogradnje i rekonstrukcije pulskog lukobrana, koji je krajem siječnja kandidiran na program Connecting Europe Facility Europske unije, a čiji se ishod očekuje koncem lipnja.

Također, tu je projekt izgradnje četiri objekata na pulskoj rivi, kao i njezino proširenje prema Mandraču. Jednako tako, Županijska lučka uprava Pula bit će uključena u projekt sanacije i rekonstrukcije starog dijela pulske rive, odnosno od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata, a kojeg provodi Grad Pula u suradnji s ACI Marinom.

U pripremi je, najavljuje ravnatelj Brnos, i dokumentacija za dogradnju i uređenje luke Fažana i luke Kuje u Ližnjanu, projekti koji bi se kandidirali na EU fondove. Spomenimo i nastavak povećanja broja komunalnih vezova, na čemu se kontinuirano radi svake godine, a tu su i brojni drugi projekti.

Na raspisan Javni poziv pristigle su dvije prijave, a jedan od kandidata jučer je povukao kandidaturu, izvijestili su iz Istarske županije. (iPress)