U Umagu niče novo, zeleno srce grada, suvremena i ekološki usmjerena tržnica. Strateškom investicijom izgradnje nove tržnice, vrijednom 3,2 milijuna EUR, Umag će dobiti novu, suvremenu tržnicu u samom centru grada na više od dvije tisuće metara četvornih, a biti će ujedno potaknut i razvoj ruralnog turizma. 

Tržnica će biti natkrivena čime će biti zadovoljeni kvalitetniji uvjeti izlaganja i prodaje proizvoda, a lokalni će poljoprivrednici dobiti bolje uvjete plasmana svojih proizvoda. 

Tržnica će se sastojati od natkrivenog otvorenog prostora s prodajnim stolovima te zatvorenim prodajnim punktovima raspoređenim po obodu čestice. Na krovu tržnice će se izgraditi foto-naponska elektrana čime će se osigurati električna energija za potrebe tržnice. Rekonstrukcija uključuje i uređenje partera te sadnju zelenila po rubovima, a predviđena su i dva mala ugostiteljska lokala.

Predviđeni rok izgradnje nove tržnice je polovica 2024. godine, kad će Umažani i njihovi posjetitelji moći doista uživati u novouređenom „srcu“ grada te kupovati lokalno voće i povrće  te druge proizvode lokalnih proizvođača. (iPress/Photos by Merlo De Graia)