Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači primio je zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe „ŠTIT 24“ povodom nadolazeće vježbe koja će se održati na području vojnog poligona „119. brigade HV“ Rt Kamenjak u vremenu od 4. travnja do 13. travnja 2024.

Na prijemu su prisustvovali bojnici Ivica Knežević i Alen Duvnjak te poručnica Ana Đarmati koji su gradonačelniku Zoričiću ovim putem službeno najavili ovogodišnji „ŠTIT 24“, međunarodnu vojnu vježbu gađanja ciljeva u zračnom prostoru na kojoj će ove godine uz pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovati i pripadnici Oružanih snaga SAD-a, Francuske, Poljske i Slovenije.

Gradonačelnik Zoričić iskazao je punu podršku Grada Pule Međunarodnoj vojnoj vježbi i u 2024. godini te ponudio logističku pomoć.

Podsjetimo, Međunarodna vojna vježba „ŠTIT“ je vojna vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci, a provodi se s ciljem unaprjeđenja interoperabilnosti s partnerima uvježbavajući taktike, tehnike i procedure praćenja i nadzora zračnog prostora te identifikacije ciljeva i provedbe bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na malim visinama prijenosnim raketnim sustavima protuzračne obrane na imitator zračnog cilja te protuzrakoplovnim topovima na radio vođenu maketu zrakoplova. (iPress)