Općina Medulin i ove godine, prigodnim posjetima mještanima obilježava svjetski dan bolesnika.

Tim povodom su načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, voditelj odsjeka za društvene djelatnosti Marko Cukon i Viša savjetnica Ana Žufić posjetili bolesne mještane u svim naseljima općine Medulin. Mještani su bili izrazito zadovoljni posjetima, za koje su istaknuli da su im unijeli sreću i veselje. Upravo topli razgovori, znak pažnje i osmijeh na licu cilj su ovakvih posjeta koji su na području općine Medulin već postali tradicija.

Mještanima je Općina Medulin u znak pažnje darovala i prehrambene košarice te voće za ove hladnije zimske dane.

Namjera ovog dana je i prisjetiti se te zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Svjetski dan bolesnika utemeljio Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, a obilježava se svake godine 11. veljače. (iPress)