Poreč bogatom proslavom i ove godine obilježava dan svojeg zaštitnika, kao i zaštitnika Porečko-pulske biskupije - Svetog Maura.

Središnji događaj ovogodišnje proslave je svečana misa u čast sveca zaštitnika, a održat će se i procesija ulicama grada. Svečana misa bit će u utorak, 21. studenog u 10.30 sati u Eufrazijevoj bazilici, a procesija kreće nakon mise ulicama sv. Eleuterija, Decumanus, Cardo, zatim rivom do zgrade gradske uprave, pa Negrijevom ulicom do Trga slobode i potom opet u Decumanus.

Svečanu misu predvodit će mons. Roko Glasnović, biskup dubrovački, uz koncelebraciju nadbiskupa i biskupa Riječke metropolije, te svećenika Porečke i Pulske biskupije.

Svjetovni dio proslave održat će se na Trgu slobode, gdje će se nakon svečane mise održati tradicionalna podjela palente s brodetom, kojima Grad Poreč časti sugrađane i goste, a za glazbeni dio pobrinut će se Baredinesauri te Sergio Pavat i Orchestra Istriana.

Ovom prilikom svoju će 60. godišnjicu djelovanja na Trgu slobode proslaviti i poznata porečka tvrtka Agrolaguna, koja će sve okupljene častiti tortom, te podjelom 500 čaša pjenušca.

Uvertira u proslavu bit će dodjela Nagrade sv. Mauro večeras, 20.11., u Istarskoj sabornici u 19 sati, svečanost na kojoj nagrađuje osobe koje su dale poseban doprinos u razvoju kulture Poreča.

Detaljan program pronađite OVDJE Pridružite se crkvenoj i svjetovnoj proslavi Sv. Maura, zaštitnika grada Poreča i Porečko-pulske biskupije, pozivaju iz Grada Poreča. (iPress)